ЗА КОНТАКТИ

info@grazhdanskibudget.bg

+359 884 511 612

Теодора Зарева – ръководител на кампанията

Зорница Миткова - комуникации

Големият Разговор


КАКВО Е ГОЛЕМИЯТ РАЗГОВОР?

„Големият разговор“ е мащабно онлайн обсъждане за въвеждане на граждански бюджет, в който ще могат да участват всички граждани. Такъв тип широка гражданска дискусия за създаване на местни политики не е правена до сега.


КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ?

През целия месец октомври, всеки желаещ ще може да влезе в платформата за обсъждане (необходима е регистрация) и да отговори на зададените там въпроси. Това ще се случи както под формата на анкета, така и под формата на свободна дискусия, в която потребителите ще могат да публикуват идеи, които да бъдат обсъждани. Потребителите ще могат 1) да публикуват свои идеи; 2) да коментират чужди идеи; 3) Да гласуват „за“ или „против“ идеите на съгражданите си.

Участието на гражданите в разговора ще е анонимно, за да се гарантира безопасна среда, в която всеки да може честно да сподели мнението си. Модератори ще следят за спазване на добрия тон.

Разговорът се провежда от английската компания Clever Together, която предоставя безвъзмездно своята платформа за целите на кампанията. Clever Together има дългогодишен опит във воденето на онлайн консултации, като работи тясно със здравния сектор в Англия.


КАКВО ЦЕЛИ?

Целта на Големия разговор за граждански бюджет е да разбере какво е отношението на гражданите към въвеждането на такъв механизъм в София, какво биха искали той да постигне и как биха искали да работи. Целта е да съберем полезна информация за предпочитанията и възгледите на гражданите, които да могат да информират работата на Общинския съвет при разработването на конкретните правила, при които да работи гражданския бюджет тук.


КОГА ЗАПОЧВА?

Големият онлайн разговор за граждански бюджет започва на 5-ти октомври и ще продължи през целия месец.


КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Онлайн обсъждането е отворено за всички желаещи. Не е необходимо да сте експерти, за да изразите мнение по темата. Вярваме, че всеки гражданин е квалифициран да има отношение по въпросите за развитие на града, как иска да живее и как би искал да участва в процесите на взимане на решения на Общината.

Каним всички граждани, които искат да участват в създаването на рамката на гражданския бюджет за София, да се регистрират в платформата и да вземат участие в дискусията през месец октомври.

До края на големия разговор оставатАко вече си се регистрирал

Влез в обсъждането

Ако още нямаш регистрация

Регистрирай се

Цитати от граждани

Цитати ор граждани