Нашата политика за вашите лични данни

Клевър Тогедър [Clever Together] е търговското наименование на Клевър Тогедър Лаб Лимитид [Clever Together Lab Limited]. Нашето дружество е базирано в Обединеното кралство и всички наши дейности се провеждат в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

Настоящата политика за поверителност обяснява как събираме и използваме лични данни, които можем да държим за Вас.

Какви данни събираме?

Клевър Тогедър събира следните данни:

  • Вашите лични данни – име, имейл адрес.
  • Вашите демографски данни – пол, етническа принадлежност и възраст. Тези данни ще бъдат събирани само, когато търсим конкретен отговор относно разнообразния опит на различни групи хора. Имате право да не ги предоставите.
  • Отговорите, които давате на зададени от нас въпроси по време на дискусия (това може да бъде както цифра, така и свободен текст).

Клевър Тогедър не събира и няма да събира:

  • медицинска информация като медицински досиета; или
  • финансова информация като номера на кредитни карти, заплати, банкови данни или трансакции.

Какво е законовото основание за събирането и обработването на Вашите данни?

За всяко дискусия, в която Клевър Тогедър е администратор на данни, ние винаги ще искаме Вашето съгласие за обработване на Вашите данни и ще обясним защо. Имате право да оттеглите това съгласие по всяко време и можете да го направите, като просто ни пишете на  privacy@clevertogether.com

Как събираме Вашите данни?

Свързано с кампанията за граждански бюджет в София, Клевър Тогедър ще получи единствено данните които вие предоставите чрез този сайт.

Как използваме Вашите данни?

Клевър Тогедър ще обработва (събира, съхранява и използва) предоставената от Вас информация по начин, съвместим с Общия регламент на ЕС относно защитата на данните (GDPR). Ние ще се постараем да поддържаме Вашата информация точна и актуална, и няма да я съхраняваме по-дълго от необходимото. Клевър Тогедър е длъжен да съхранява информация в съответствие със закона, като информация, необходима за данъка върху дохода и за целите на одита. Колко дълго следва да се съхраняват определен вид лични данни може да се урежда и в съответствие със специфичните изисквания на бизнес сектора и на договорените практики. Личните данни могат да се съхраняват по-дълго от тези периоди в зависимост от индивидуалните нужди на бизнеса.

Клевър Тогедър е обработващ лични данни по отношение на проекти на клиенти. Това означава, че ние винаги използваме информацията, която държим съгласно изискванията на нашите клиенти, които са администратори на данни. В повечето случаи дейностите, които изпълняваме, се извършват съгласно законовото основание на Вашия работодател, изпълняващ задълженията си към Вас в качеството Ви на служител.

Тази информация се използва за:

  1. Удостоверяване на автентичност. За да се гарантира, че само истински физически лица са част от разговорът.
  2. Комуникация. За да поканим участниците за среща, да споделим резултати и да предоставим важни забележки относно процеса, в който те участват (обикновено чрез имейл).
  3. Анализ. За да добием представа за групата хора която е допринесла към тази кампания, и до колко има различни мнения между различни групи.
  4. Подкрепа. За да Ви помогнем с всякакви предизвикателства, с които може да се сблъскате при достъпа до дискусия, семинар, проучване или при участие в тях или други срещи.

В редки случаи, ако многократно или тежко сте нарушили правилата за онлайн дискусия по време на  семинара, можем, също така, да използваме информацията за идентификация.

Как съхраняваме Вашите данни?

Клевър Тогедър съхранява по сигурен начин Вашите данни в криптиран формат на следните места:

  • В Обединеното кралство – на компютрите на нашия екип и сървърите на нашата система.
  • В Ирландия – на нашите приложни сървъри, предоставени от Амазон Уеб Сървисиз [Amazon Web Services].
  • В Франция и България – където пребивават служители които работят върху този проект.

Всички наши доставчици спазват правилата на Европейския съюз и Общия регламент за защита на данните. Информацията винаги се съхранява криптирана и всички наши системи се обновяват редовно, за да се гарантира, че отговарят и надвишават стандартите за сигурност на данните в сектора.

Колко дълго ще съхраняваме Вашите данни?

След приключване на този проект Клевър Тогедър ще запазим личната информация за период до 12 месеца, след което ще ги изтрие.

Маркетинг

Ако сте участник в някои от нашите онлайн срещи, никога няма да използваме Ваша информация за маркетингови цели.

Ако сте регистрирали интереса си към нашите услуги ние ще се свържем с Вас, за да обсъдим Вашите нужди и как можем да Ви помогнем. Бихме искали, също така, да Ви изпращаме имейли от време на време, в които споделяме нашето актуално мнение по темата за широкомащабните участия. По всяко време можете да използвате опцията за отказ.

Ако не желаете да се свързваме с Вас за целите на маркетинга, моля, изпратете имейл на privacy@clevertogether.com с предмет ОТПИСВАНЕ.

Вашите права като субект на данни

Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме Вашите лични данни, Вие, субектът на данни, имате следните права:

  • Право да бъдете информирани - имате право да поискате повече информация за това какво правим с Вашите данни и защо.
  • Право на достъп - имате право да поискате копие на информацията, която държим относно Вас.
  • Право на коригиране – имате право да коригирате непълни или неточни данни, които държим за Вас.
  • Правото да бъдеш забравен – при определени обстоятелства можете да поискате данните, които държим за вас, да бъдат изтрити от нашите записи.
  • Право на ограничаване на обработването – когато се прилагат определени условия, да имате право да ограничите обработването.
  • Право на преносимост – имате право да прехвърлите на друга организация данните, които държим за Вас.
  • Право на възражение – имате право да възразите срещу определени видове обработване, като директен маркетинг.
  • Право на възражение срещу автоматично обработване, включително профилиране – Вие имате право да бъдете предмет и на правните последици на автоматичното обработване или профилиране.
  • Право на съдебен контрол – в случай, че Клевър Тогедър откаже Вашата заявка съгласно правата на достъп, ние ще Ви предоставим причините за това. Имате право да подадете жалба. За да направите това, моля пишете ни на имейл адрес privacy@clevertogether.com с предмет ЖАЛБА.

Всички горепосочени заявки ще бъдат препратени по нататък, ако има трета страна, участваща в обработването на личните Ви данни.

Какво представляват „бисквитките“ и как ги използваме?

„Бисквитките“ са текстови файлове, поставени на Вашия компютър за събиране на стандартна информация във файлове със статистика за интернет връзки и основно поведение на посетителите. Когато посещавате нашите уебсайтове или платформи, можем да събираме автоматично информация от Вас чрез „бисквитки“ или подобни технологии.

За допълнителна информация относно какво могат и какво не могат да правят „бисквитките“, моля, посетете allaboutcookies.org

Клевър Тогедър използва „бисквитки“ с основа функционалност поради две причини:

  1. За да влизате автоматично, ако сте поставили отметка в полето „Запомни ме“ и
  2. За да разберем как използвате нашия уебсайт.

Никога няма да проследяваме Вашето поведение или дейности на други уебсайтове и никога няма да използваме „бисквитки“, за да ви предоставяме реклами.

Можете да настроите Вашия браузър да не приема „бисквитки“ или да приема само определен вид „бисквитки“. Горният уебсайт Ви предоставя инструкции как да направите това. Ако изберете да не приемате „бисквитки“ някои характеристики на нашия уебсайт или платформа могат да не функционират правилно, но това няма да ограничи Вашата способност да споделяте мнения по време на дискусия.

Промени в нашата политика за поверителност

Клевър Тогедър преглежда редовно своята политика за поверителност и ще публикува обновените версии на тази уеб страница. Последното обновяване на настоящата политика беше извършено на 13 септември 2020 г. от нашия изпълнителен директор Александър Велков.

Как да се свържете с нас

Ако имате някакви въпроси относно нашата политика за поверителност, данните, които съхраняваме за Вас или ако искате да упражните едно от Вашите права за защита на данните, моля, свържете се с нас на privacy@clevertogether.com

Как да се свържете със съответния орган

Ако смятате, че нашето дружество не е отговорило по задоволителен начин на Вашите опасения или ако искате да подадете жалба, можете да се свържете и със службата на комисаря по информационните въпроси на Обединеното кралство на  https://ico.org.uk/ както и с Българската Комисия за защита на личните данни на https://www.cpdp.bg.